Maden kazası Kozan’ı da vurdu

Maden kazası Kozan’ı da vurdu

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden arda arda gelen maden kazalarına bir yenisi de Osmaniye’den gelen acı haberle eklendi.

Osmaniye`nin Akyar köyünde, krom madenindeki göçükte Kozanlı hemşehrimiz Cumali Kodac hayatını kaybetti.

Osmaniye’nin Akyar köyündeki krom madeninde meydana gelen kazada ilçemize bağlı Görbeyes mahallesinde yaşayan hemşehrimiz, evli ve 5 çocuk babası 41 yaşındaki Cumali Kodac hayatını kaybetti 1 işçi de yaralandı.

Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemin ardından Kodac’ın cesedi yakınlarına teslim edildi. Memleketi olan ilçemize bağlı Görbeyes mahallesine götürülen Kodac’ın cenazesi yakınlarının gözyaşları arasında mahalle mezarlığına defnedildi.

Kodac’ın  taziye evine ise yas hâkimdi

Taziyeleri kabul eden ölen işçinin karısı Mendize Kodac(39), gazetecilere yaptığı açıklamada, kocasını 17 gün önce madende çalışmak üzere Osmaniye’ye gönderdiğini, kocası ile en son kazanın meydana geldiği gün öğle saatlerinde telefonla bir görüşme yapabildiğini anlattı.

Mendize Kodac, kocasının köyde işleyecek toprağı olmadığı ve başka iş bulamadığı için, askerden geldiğinden nuyana belirli aralıklar ile madenlerde işçi olarak çalıştığını belirtti.

5 çocukları olduğunu ifade eden Mendize Kodac. Kocam, “Cumali, okula giden çocuklarımız Gülsüm(16), Burhan(13) ve Samet’i(7) okutabilmek, yaşları küçük olan Sema(3) ve Semih’e(2)  bakabilmek için madende çalışıyordu. Yakında emekli olacaktı. Çocuklarımızın okumasını istiyordu. Şimdi çocuklarımızı nasıl okutacağız. Devletimizden çocuklarımın eğitimi için yardım bekliyorum” dedi.

İşçi Kodac’ın bir kaza sonucu ani ölümüyle sarsılan baba Ahmet ve anne Ayşe Kodac ise çocuklarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını, geride bıraktığı gözü yaşlı eşi ve çocukları için ayrı bir üzüntü duyduklarını belirttiler.

Ailenin komşuları ve yakınları ise Cumali Kodac’ın emekli olabilmek ve ailesine bakabilmek için madencilik gibi tehlikeli bir işte çalışmak zorunda kaldığını, geride kalan ailesinin maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, Soma’daki maden kazasında olduğu gibi Kodac ailesinin çocuklarına da devletin sahip çıkmasını istediler.

Öte yandan, ailenin yaşadığı tek katlı eski ahşap  evdeki imkamsızlıklar ve  işçi Kodac’ın duvarda asılı kalan bazı eşyaları  ile iş elbiseleri dikkat çekti.